Kada hladni dani dođu



Kada hladni dani dođu, vrijeme i nije tako pogodno za šetnju. Tada najviše volim sjesti u topao, udoban kutak svoje sobe i čitati knjige.

Jedna od njih koju vam toplo preporučujem je ”Vjetropir” Danijela Stil. Radnja se zasniva na životnoj priči harizmatičnog i apolonski lijepog Blejka Vilijamsa, koji se ponaša kao da je i dalje dječko iako je odavno prešao četrdeset. Za njegovu ženu koja se već godinama bori sa njegovom vjetropirastom naravi, sve je to isuviše iscrpljujuće i dovoljno za razlaz. Nekad skladan brak okončao se razvodom nakon što se Blejk nevjerovatno obogatio. Dok se Blejk ludo provodi, Maksin pokušava da sa nekim ostvari intimnu vezu i ponovo se uda.
Nezobalizan ritual uz čitanje je ispijanje čajeva. Inače prošle zime sam se zaljubila u čaj od jasmina koji božanstveno miriše, trenutno ne mogu isti da pronađem. Lijepa i zdrava zamjena mu je čaj od aronije. Probajte :)


Da bi uživanje bilo potpuno pronašla sam savršenu šolju, neki je zovu i lončić. Mene vraća u one bezbrižne dječije dane provedene kod djeda i bake na selu. Pronađite i vi svoju. Ovakvu možete nabaviti u većini supermarketa.


Uz čaj savršeno idu i mafini. Ukoliko nemate kalup obavezno ga nabavite. Postoji mnogo recepata na internetu i neka igra za sladokusce počne.Uvijek možete pozvati goste i poslužiti ih neodoljivim brzim slatkišem.



I za kraj hladni dani su nešto čega se užasavam ali kućne papuče ili šlape su veoma dobar i sladak način da mi bude toplije. Pronađite i vi svoje :)
Nisam neko ko voli jesen, a ni zimu ali vrlo rado pronađem neke sitnice koje mi ih uljepšaju. 

Ne dozvolite da vam hladni dani donesu neraspoloženje, pronađite zadovoljstvo u njima.

Primjedbe

  1. Super je! :)

    kat-on-a-journey.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Knjiga je super! :)

    Na mom blogu imaš Kiko giveaway, pozivam te da učestvuješ :)
    http://kapege23.blogspot.com/2014/11/kiko-make-up-milano-srbija-kiko-giveaway.html

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar