Dosada je OUT





 Sve češće čujem ljude koji se žale kada imaju nekoliko slobodnih dana ili vikend kako je dosadno. Obično kad pitam  kako dobijem odgovor: „ Navikao/la na obavezu neku“.Međutim postoji toliko stvari koje želimo uraditi kada obavljamo obaveze vezane za fakultet, posao i obećamo sebi drugi put. Drugi put kasno dođe ili uopšte ne dođe .
Zato svi u ruke papir i zapišite šta želite da uradite u skladu sa svojim mogućnostima.

Imate slobodan vikend, iskoristite ga kvalitetno. Naspavajte se, posvetite se sebi.   
Uljepšajte se, uradite manikir, pedikir, maskice za kosu, lice... Sve to sad možete drage dame, jer ne žurite nigdje. 

Dugo niste gledali neki film, pogledajte šta vam nudi bioskop. Mrzi vas da idete negdje da pogledate nešto novo? Jednostavno izaberite neki film, napravite kokice i uživajte sami ili sa nekim u svom domu. Kupili ste ili dobili knjigu, koja na polici čeka da je uzmete i pročitate. Zašto da ne tad? Poklonite sebi koji sat mira i lijepih riječi .Sigurno imate želju odavno pozvati neke ljude do kojih vam je stalo, pitati ih kako su, ali eto rijetko to jer pobijedi nelagoda, ljenost i toliko toga . Ne čekajte pozovite ih već sad, nažalost jednom može biti kasno. Zato ne plašite se pružanja emocija prema onima do kojih vam je stalo.

Često znam reći da postoje ti neki gradovi, ulice i ljudi kojih se nikad ne zasitim, jer i to je ljubav. Vođeni željom da u svom životu postignete više ne dopustite da izgubite sebe i one do kojih vam je stalo. Spremite ručak, večeru i pozovite drage ljude. Ne zavaravajte se da je IN kad kažete da ne znate kuhati, to je samo ljenost.

Takođe možete uraditi i generalno čišćenje svog doma, jer ništa ljepše nije kad je sve čisto i mirišljavo oko vas, naravno i vi. Dugo niste izašli u neku diskotetku , pa eto vam prilike da plesom i muzikom otjerate sve negativne emocije. Postoji neko mjesto u gradu koje tako dugo želite vidjeti , ali eto nekako je uvijek na čekanju. Sad nema izgovora posjetite ga.


Nadam se da će neki od prijedloga vam pomoći nekad kad osjetite tzv. dosadu ili još bolje sjetićete se svojih želja i početi da ih ispunjavate.

Primjedbe

  1. Odlican post :)
    http://annagabriela313.blogspot.com/2014/07/crno-bijela-haljina.html

    OdgovoriIzbriši
  2. Mozda ce zazvucati cudno, ali meni nikad nije dosadno. :-) Mislim, nije ni da mi je zivot ne znam kako zanimljiv, nego sam tako nekako navikla od malena, uvijek se ima nesto za raditi. A, i ako nema, kome moze biti dosadno kraj interneta, knjiga, pa naravno prijatelji, momak/cura/muz/zena/djeca/porodica. Ma uvijek se covjek nekako moze razonoditi, ja cak i ne volim cuti kad se neko zali na dosadu, jer nas toliko divnih i zanimljivih stvari okruzuje. :-)
    P.S. zao mi je sto ti nisam ranije otkrila blog, dugo sam mislila da si samo na g+, i sad tek vidim i blog, sorry. :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mnogo mi se dopada kako razmišljaš :) Dosada pored toliko stvari danas je skoro pa nemoguća jedino ako baš neko nema volju ni za čim. To je već druga tema:) Drago mi je da ga sad čitaš, jer tvoj blog čitam i zaista mi se mnogo dopada jer ima toliko toga za ponuditi svakom :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar