Intervju sa Sanelom Arbutinom: Banjalučanke poznaju tehnike šminkanja i vješto vladaju njima



Na ovom blogu često možete pročitati razne preporuke u vezi kozmetike, pa tako da je bio red i na jedan intervju sa šminkerkom. Naravno da sam odmah znala da će to biti poznata banjalučanka Sanela Arbutina. Ona je jedna od onih žena za koje sa punim pravom možemo reći žena, majka, kraljica.


1. Pratim Vaš rad i nevjerovatno mi je kako stižete sve? Imate divnu porodicu, radite u banci,  organizujete škole šminkanja?
To je pitanje koje mi svi postavljalju: - kako stižem sve i otkud tolika volja? Prvo je tajna u dobroj organizaciji, a potom u želji da se da sopstveni maksimum. Porodica, banka, šminkanje i obuke su sfere iz kojih izvlačim ono najbolje i nadopunjujem jedno s drugim. U bankarstvu je mnogo pravila i procedura, dok šminkanjem sebi dozvoljavam uživanje u kreativnosti i živosti boja. Obukama podižem šminkanje na veći nivo, a porodica i dječica su pokretač svega. To su momenti kad i ja mogu da budem maleno i bezbrižno dijete, da uživam u beskonačnoj ljubavi prema kćerkicama
2. Šta Vas je navelo da šminkanje preraste i u posao?
Prvenstveno mi je prioritet bila Ekonomska škola, potom fakultet koji sam i završila, posao u banci gdje sam već više od 8. godina, a opet kao svaka djevojka i žena tu je prisutna želja za uljepšavanjem. Krenulo je prije desetak godina ,malo po malo....Počevši od češćeg sopstvenog šminkanja pa do kolegica..... Interesovanje je jako raslo i upoznala sam se sa svom teorijom i praksom ovog divnog zanimanja. Svaki dan se uči nešto novo, na svakoj obuci naučim nove detalje koje želim plasirati kroz svoj rad, a i prenijeti polaznicama kroz obuke. Jednostavno je preraslo u drugi moj posao.
3. Da li ste imali uzora iz svijeta šminkera?
Iskreno pratim radove mnogih šminkera, kod svakoga nešto novo i interesantno možeš da vidiš i primjeniš. Sve je to jako važno ali važnost svakog šminkera koji radi i obuke je njegova pristupaćnost svim polaznicama, što malo ko ima. Nije samo dovoljno obučiti ih nego je potrebno pružiti podršku u radu i  dati smjernice da kvalitetno odrade svako šminkanje. Svaki novi šminker u početku svog rada nailazi na mnoge nedoumice i problemčiće i baš zato je bitno biti uz njih i tada.


4. Šta je u trendu u svijetu šminkanja ove godine?
Ove godine su u trendu prirodnija šminka sa naglašenim konturama lica. Za večernje varijante  tu je i jača šminka, prvenstveno mislim na jače mat ruževe. Poželjno se i poigrati sa highliter-om da se posebna nota da make up-u.
5. Koju kozmetiku preferirate?
Mnogo vodim računa o izboru kozmetike kako za lično tako i za profesionalno korištenje. Za redovnu njegu lica tu je Nivea definitivno, svi njihovi preparati. Od dekorativne kozmetike najbolje proizvode imaju MAC, NYX, Urban Decay, Sheisedo,Chanel...
6. Koje su najveće make up  greške i kako ih izbjeći?
Najčešće greške kod šminkanja su definitivno pogrešan odabir podloge i pudera, kao i pogrešan način nanošenja. Ipak je ten taj koji treba biti lijepo izdefinisan i ujednačen.  O konturama lica da ne govorim, kod odabira prave podloge i pudera je važno voditi računa o tipu pudera, podtonu i nijansi. Ujednačenost se postiže sa kistovima ,a opet treba voditi računa o vrsti kista za nanošenje tečnog pudera.
7. Koliko često pribor za šminkanje treba prati, poznato je da su one često uzrok raznih     infekcija kože lica?
Pribor je jako važno održavati pravilno i na vrijeme. Kistove koje koristite za ličnu upotrebu dovoljno je prati jednom sedmično.
8. Kako su banjalučanke našminkane?
Poznato je da su naše banjalučanke  najljepše žene, pa tako da jesu i najljepše našminkane. Mnogo poznaju tehnike i vješto vladaju njima.

9. Vi ste izdali i svoju modnu kolekciju. Planirate li uskoro novu?
Da jesam, dvije linije i jako sam zadovoljna. To je sad malo po strani jer sam jako posvećena obukama, ali ne bih sve tajne otkrivala.



  10. I za kraj otkrijete nam neku tajnu šminkanja?
   Najveća tajna sminkanja je manje je više. Važno je se našminkati za svaku priliku kako i dolikuje  te održati  dozu decentnosti, ali i prefinjenosti i umjerenosti.

          Hvala na prelijepoj saradnji :)


Primjedbe

  1. Potpune se slazem sa tim 'manje je vise'. Mislm, da djevojke pretjeruju kad je u pitanju daily makeup.
    Super intervju i slazem se, da banjalucanke bas prate trendove!
    xx
    http://putitallonme.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Takođe se slažem. Hvala ti na komentaru :) Veliki zagrljaj za tebe :*

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar