Branislava Antović:- Neka blog bude odraz vaše ličnosti




Moji  prvi susreti sa čitanjem blogova su upravo bili sa nalaskom Brana's Divine World. Dopao mi se način na koji ona piše, kvalitet fotografija, njen stil, tekstovi koji su prožeti iskrenošću... Jednostavno, bila je to ljubav na prvo čitanje, koja i dalje traje. Kada sam poželjela intervju sa blogerkom, znala sam da će moj sagovornik biti ona. Djevojka koja je završila novinarstvo, jedna od najuspješnijih u našem blogosvijetu. Hvala Branislavi, što mi je ukazala čast da bude moj sagovornik i odvojila vrijeme.
1.       Da li je teško biti bloger?
Rijetki su ’’laki’’ poslovi. Blogovanje nikako nije jedan od njih. Činjenica da ste cijela redakcija u jednoj osobi, da se podrazumeva da ste dostupni i online 24/7, da nema praznika i vikenda i da je neophodno da ste  konstantno inspirisani i kreativni, ne samo u pogledu vođenja bloga, već i svojih društvenih mreža, čine bavljenje ovim poslom pravim izazovom. Ipak, ukoliko ste sebe pronašli u njemu, a ja to zasigurno jesam, onda je sve pomenuto prvenstveno užitak a tek onda posao.


2.       Gdje pronalaziš  inspiraciju?
U svojoj svakodnevnici. To je najveća istina. Najljepše ideje rodile su se iz najbanalnijih situacija, samo je potrebno pažljivo ih posmatrati i osluškivati. Sve je tu, na dohvat ruke, samo u žurbi to ne primjećujemo. Ovo posebno važi za postove na nemodne teme. Što se tiče modnih kombinacija, inspiracija stiže sa najrazličitijih strana – od društvenih mreža, preko aktuelnih trendova do ljudi koje srećem na ulicama grada kojim šetam. Opet, važno je pažljivo posmatrati, uočiti ono što će nam najbolje odgovarati i to izvući iz konteksta i prilagoditi sebi i svojoj pojavi.
3.       Sjećaš li se svoje prve zarade od bloga, kako je došlo do nje?
Do zarade od bloga stigla sam isključivo upornim radom, trudom i naporima da stvorim što kvalitetniji, korisniji i informativniji sadržaj na svom blogu. Jer, jedino tako se okuplja vjerna i kvalitetna publika, koja vama kao blogeru stvara kredibilitet, koji je presudan momenat u vašem odnosu sa brendovima, odnosno u postizanju saradnje sa njima.
4.       Šta je važno da svaki blog posjeduje?
Neka sadržaj bloga bude fokusiran na teme koje vas interesuju, inspirišu i o kojima imate šta da kažete. Pokušajte da se opremite što bolje u pogledu tehnike koja vam je neophodna kako biste brže i efikasnije završavali svoje blogerske obaveze. Obratite svu pažnju na vizuleni izgled svog bloga, jer to je prvo na šta će i vaši čitaoci obratiti pažnju. Budite aktivni na društvenim mrežama, jer to vam je osnovni način da doprete do što šire publike. Neka blog bude odraz vaše ličnosti, zato u njegovom vođenju budite što iskreniji i svoji jer sve drugo se vrlo lako prepozna i još lakše prezre od strane čitalaca. Dobar bloger mora da ima ideju i mora da zna kako da je realizuje. Ne sme nikada da poseže za kopiranjem, i uvek mora težiti da bude svoj, a samim tim biće i originalan. Mora da zna kako da pruži svojim čitaocima dobar savet, preporuku, prijedlog. Da zna kako da im pomogne, ali i da zna kada da zatraži pomoć od njih. Mora stalno da uči, traga, informiše se i da na sve načine poseže za inspiracijom. Jednostavno, mora da bude vrijedan i kreativan. I najbitnije, ne računajte da ćete brzo i lako doći do zarade, jer mnogo vremena, rada i truda prođe od prvog napisanog do prvog plaćenog posta.


5.       Stvara li ti pritisak što si postala na neki način uzor nekima?
Sebe zaista ne posmatram kao uzora ili idola bilo kome. Ja sam obična djevojka koja je samo u pravo vreme započela jednan zanimljiv hobi, koji je sticajem okolnosti prerastao u nešto više. Nije mi cilj da se ikome namećem kao uzor i da sebe propagiram u tom smislu. Meni je cilj da stvaram kvalitetan sadržaj kroz koji ću skretati pažnju na sve one teme koje mene interesuju i za koje smatram da su važne, i da u toj svojoj težnji budem i ostanem odgovorna, prizemna i iskrena. Ako neko u takvom ponašanju pronađe inspiraciju i poželi da učini nešto slično, ugledajući se na mene, to je najljepša pohvala i nagrada za sve što radim, međutim to ne znači da ću sebe nazivati bilo čijim uzorom ili idolom. To su previše jaki epiteti da bih ih sebi pripisivala
6.       Kada se loše osjećaš, šta ti pomaže da se opustiš?
Filmovi, filmovi i mnogo kvalitetnih filmova. Ah, da, i po koja kvalitetna serija!
7.       Koje je tvoje osnovno pravilo kada je u pitanju njega?
Nikada, nikada, nikada ne odlazim na spavanje sa neočišćenim licem i neskinutom šminkom.
8.       Šta svaka djevojka treba da ima u svom ormaru?
Lijepo skrojenu bijelu košulju, dobar džins, klasične crne salonke i ’’krv’’ crveni karmin.

9.       Koji su tvoji naredni ciljevi kojima težiš?
Cilj mi je da uskoro promijenim vizuelni izgled bloga i da još bolje organizujem sebe i svoj tim kako bi smo svi zajedno stvarali još više kvalitetnog sadržaja za Brana’s Divine World blog ali i YT kanal.  
10.   Za kraj savjet za čitaoce?
Budite promjena koju želite da vidite u društvu čiji ste dio.

Primjedbe

  1. Hvala na ovom sjajnom intervjuu! Uvek volim da pročitam šta novo Brana ima da kaže. Bravo za obe!

    OdgovoriIzbriši
  2. Nije lako biti bloger ali je nezamislivo ne biti bloger 😀 Lep intervju ✌

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlicno uradjen intervju,sve pohvale :)

    https://suzastil.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  4. Dobar intervju i još bolji sagovornik. I ja volim njen blog.

    OdgovoriIzbriši
  5. Obožavam ovu ženu i mnogo se radujem što je ispunila i tvoju želju ^_^

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar