Ljubav je...

Često me pitaju zašto ne pišem više o ljubavi, a ne znaju da svako slovo sa kojim stvaram je ljubav.
Pitaju me kako da znaju da li je on onaj pravi? Jednostavno, ako vam donosi mir to je to. Ne zaluđujmo se ako nam klecaju koljena da je to taj gospodin Pravi. 
Nakon što ga sretneš na ulici sto puta provjeravaš šminku, pitaš drugaricu kako izgledaš...Ti jesi zaljubljena, ali nisi sigurna. Nisi mila, ni u sebe, a ni u njega. Ukoliko se igraš, manipulišeš emocijama budi svjesna da ćeš u jednom momentu ti biti ta igračka.
Pitaju šta ako dođe do prevare? Sigurna žena ne sumnja u sebe ni u svoj izbor, ne plaši se, ne kalikuliše emocijama, ne pita šta ako...  Samo pitanje da li svi varaju ti daje odgovor da takva nesigurna srljaš sa još nesigurnijim muškarcima i kasnije  svi su drugi krivi. Pogledaj se, jesi li sinoć obukla najljepšu haljinu, glumila nedodirljivu, a opet pokušala njegov pogled u klubu da uhvatiš?  Jesi li juče cijeli dan u telefon očajno gledala i molila Boga da se javi?  Šta kad ti priđe, kad ti pošalje tu poruku hoćeš li opet biti rezervisana, plesajući zavoditi i druge,a sutra se hvaliti kako si  svima poželjna?  Poslije ćeš plakati kad mu takva ne budeš više zanimljiva.  Sjeti se. Prvo si  ti malo se  igrala, a onda se on pridružio igri i nisi znala gdje se nalaziš pala si i dosadila mu, kao i svaka druga igračka. Ne radi to sebi, zaslužuješ više. Pocijepaj sve te časopise s natpisom „Kako da ga zavedeš“. Budi svoja, nasmijana, pa i tužna, neisfenirana, jer ti nije dan. Samo budi svoja. Koga da voli kad mu u početku daješ sliku neke druge žene?

Tako ćeš voljeti više sebe, a i pronaći nekog ko je baš tebe takvu čekao. Ljubav je stisak ruke, kad ništa drugo ne ide, ali  ipak znate da zajedno možete prebroditi sve. Ljubav je i kad te nervira kako diše, pa bi ga bacila niz liticu, a on te zagrli. Ljubav je i njegov napad panike, kad ga tjeraš da ti pravi društvo u kupovini. Ljubav je kad zbog tebe skine tu  tebi glupu trenerku,  obuče košulju i odvede te na predstavu.
Ljubav je cvijet umotan u papir od novina. Ljubav je kad mu praviš društvo dok gleda utakmicu, iako ne znaš ni izgovoriti imena tih klubova.
Ljubav si ti.
Zapamti, na kraju svega treba da budeš zadovoljna osobom, koju svako jutro vidiš u ogledalu. Treba da je voliš, da bi je i drugi voljeli.

Primjedbe